Oskar Kihlborg är äventyrare, föreläsare och fotograf. 1990 blev han tillsammans med Mikael Reuterswärd de första svenskarna att bestiga Mount Everest.  Sedan dess har han organiserat och genomfört expeditioner till några av världens högsta berg däribland K2 och blev den förste skandinaven att nå toppen av Mount Lhotse (8,516m).

Oskars passion för vatten och hav har lett till expeditioner ovan och under ytan. Han var bland annat med ombord när 80-fotssegelbåten Nicorette slog världsrekord över Atlanten.

Som delägare i företaget Svenska Äventyr arbetade Oskar med utveckling av individer och grupper i företag och organisationer.

2013 var Oskar expeditionsledare i SVTs andra säsong av ”Mot Alla Odds” som sändes under våren 2013.

Sommaren 2014 var Oskar Sommarpratare i P1 och blev utsedd till den sommarpratare med flest lyssnare.

 

Om Oskars föreläsningar

Ingår du i ett företag eller organisation som vill utveckla er som grupp, vågar anta utmaningar och gå utanför komfortzonen?

Att fira sig nedför en 20 meter hög klippvägg kan för en del vara obehagligt. När man har klarat av det känner man ofta ett adrenalinpåslag och får en kick. Det kan ju vara en kul aktivitet. Men inget mer.

Vad vi gör är att använda samma aktivitet som ett praktiskt redskap för att lära oss hur hjärnan fungerar när vi ställs inför obehag, oavsett om det är en klippvägg eller en arg kund.  Och hur kan jag som individ hjälpa mina arbetskamrater att spränga sina gränser? Hur kan jag påverka min kropp med hur jag tänker? Eller tvärtom? Verktyg som lätt kan omsättas i praktiken på jobbet och som lärs ut i en miljö där alla är lika.

På ett motiverande, träffsäkert och levande sätt berättar Oskar Kihlborg utifrån sina egna erfarenheter.

Varje uppdrag anpassas till situationen och gruppens behov. Oskar är en mångsidig äventyrare som under 25 års tid arbetat med utveckling av individer och grupper i företag. Han har varit med i sammanhang där människors drivkraft och samarbetsförmåga testas under tuffa förhållanden. Föreläsningarna framförs med humor och annorlunda tänkande varvat med fantastiska bilder och träffsäkra frågeställningar.

 

Se trailer från SVT´s Mot alla odds där Oskar var programledare klicka här